Dosežki

Martin Ocepek – Univerzijada v Južnokorejskem mestu Gwangju
sponzorji_300
Južnokorejsko mesto Gwangju je v preteklem tednu gostilo univerzijado, največje športno tekmovanje študentov in študentk celega sveta. Med njimi je prvič v reprezentančnem dresu na polmaratonski (21,1km) razdalji nastopil naš član Martin Ocepek, maratonec ki je s časom 2h 35min osvojil 3. mesto na zadnjem državnem prvenstvu v maratonu (42,2km) in je tudi aktualni zmagovalec prvenstva občine Zagorje v uličnih tekih.
Kot pri ostalih ‘velikih’ tekmah, dosti bolj kot čas, štejejo uvrstitve. Na potek tekme so močno vplivali vremenski pogoji monsunskega podnebja. Ob 88% vlagi pri 26 stopinjah Celzija,močnem vetru in razgibani progi z 200 višinskimi metri, se je s svojimi maratonskimi izkušnjami uspel prilagoditi razmeram in si priboril 40. mesto v močni svetovni konkurenci.
”Čas 1.21.04 tokrat ne pove kaj veliko o dogajanju na progi. Čeprav sem v ‘olimpijsko vas’ prišel že teden prej, me je cca. 30h potovanje precej izčrpalo, prav tako časovna razlika sedmih ur tudi ni lahek zalogaj. Že pri prvem lahkem treningu sem dobil kar jasno predstavo, da me na tekmi čaka težka borba s pogoji. Glede na štartno listo, kjer sem imel izmed 49 predzadnji prijavljen čas in vremenske razmere, sem se mislim pravilno odločil da grem že od starta v svojem ritmu, potem pa skušam pridobivati mesta. S tem sem se odpovedal zavetrju ampak po drugi stran sem imel do konca moč vztrajati v konstantnem ritmu, medtem ko so nekateri plačali davek tudi z odstopom. Taktika se je kar obnesla, že v prvih kilometrih sem prehitel dva atleta, kar mi je dalo nekaj potrebne samozavesti v boju s številnimi klanci na progi. V zadnjem izmed treh krogov sem ujel še dva, verjamem pa da bi jih še kar veliko v kolikor bi se pomerili v meni veliko ljubšem pravem (42km) maratonu… Na koncu sem bil 40., vse tri medalje so sicer osvojili Japonci, dobro prilagojeni tovrstnim pogojem.
 

Življenje v ‘olimpijski vasi’ je prav tako posebno doživetje, 13 000 športnikov + nekaj tisoč spremljevalnega osebja v ograjenem kompleksu cca. 20 velikih blokov, jedilnica s 3000 sedeži in vsem ostalim kar sodi zraven. Dobil sem vtis, da je življenje Korejcev bolj primerljivo z ameriškim, kot  našim, čeprav je njihova angleščina komaj za kakšen odtenek boljša od naše korejščine. Vendarle je potrebno pohvaliti organizatorje, ki so pripravili vzorne univerzitetne igre (2. največji svetovni športni dogodek) pri katerih je sodelovalo ogromno prostovoljcev, ki so poskrbeli da je vse potekalo brez večjih pomanjkljivosti. Vsekakor nepozaben nastop na Univerzijadi – športnem dogodku svetovnih razsežnosti, kjer so predpogoj študijski uspehi!

 Povezava do galerije: Galerija slik Gwangju

Na tem mestu bi se rad zahvalil za res ogromno vzpodbudnih besed številnih posameznikov, kot tudi sponzorjem, ki so mi priskočili na pomoč pri sofinanciranju nastopa.

Martin se v teh dneh že intenzivno pripravlja na nastop na 11. Teku po Zagorski dolini in septembrski Berlinski maraton.

ŠD Izlake

Čas za dodajanje komentarjev je potekel (14 dni).